Aktiviteter

Att ha hund behöver inte betyda att du måste byta livsstil, men för att din hund och du ska må bra finns det några saker man behöver tänka på.

sidbrytning.gif

För att din hund ska bli trygg och fungera väl i samhället måste du se till att socialisera den som valp, utsätta den för diverse miljöer och situationer. Låt den redan som liten få upptäcka nya människor, stora som små. Låt valpen få följa med dig på för dig kanske onödiga saker, men för valpen utbildande. En god socialisering leder till välmående hundar.
Den dagliga motionen, och då syftar jag inte på att låta hunden rasta sig  i trädgården, utan på den dagliga turen där du är ledaren och hunden är följeslagaren, är mycket viktig. Har du mer än en hund, försök att motionera dem samtidigt, dela inte på "gruppen", utan stärk gruppkänslan istället. Jag märker hur frustrerade mina hundar blir om de inte får komma utanför trädgårdens gränser, och då har jag ändå en stor trädgård! Vissa dagar kanske man bara inte hinner med, och det är okej, men ha det gärna som målsättning, och jag lovar att ditt hundägarliv blir så mycket enklare. Frustration leder till oro i leden, och kan om det vill sig illa skapa ohållbara situationer.
Sedan har vi då det där lilla extra som  förgyller din hunds liv, och kanske även ditt?!

sidbrytning.gif

 

 

 

diego-dog.jpg

 

 

sidbrytning.gif